PROGRAMI

Odrasli

Ki aikido za odrasle

V mladosti smo fizično močni, toda z leti moč usiha in mlajši nas lahko premagajo. Danes smo lahko na vrhuncu svojih moči in uživamo, če koga premagamo, toda prišel bo čas, ko nas bo premagal nekdo drug – nekdo mlajši.

Zmagujemo le, ker drugi izgubljajo. Take zmage so relativne.

Ali sploh obstaja absolutna zmaga?

Kaj imamo od zmage? V očeh narave je zmaga v svetu ljudi povsem brez pomena. Prav toliko pomeni kot plima in oseka in lom valov na obali. Mar ni to izguba časa in energije posvetiti svoje življenje za kaj takega?

Lahko premagujemo druge, toda ali lahko obvladujemo svoj um, čustva in občutke? Če tega ne moremo nam niti zmaga nad drugimi ne bo prinesla sreče. Kajti sreča vedno izvira iz naše notranje in ni rezultat zunanjih dejavnikov.

Tudi pri sami zmagi v tekmi nad nekom se je potrebno vprašati: Kaj ima od tega človeštvo? Kaj imam od tega jaz? Kolikšna je s tem boljša moja kvaliteta življenja?

Trening Ki Aikida namenjem odraslim osebam omogoča razviti notranjo mirnost in stabilnost ne glede na to v kakšnih situacijah se znajdemo in zmožnost prilagajanja tem situacijam na način, da ustvarimo konstruktivne spremembe.

Kot takšen je zasnovan na:

 • KI dihanju
 • tehnikah, ki so sestavljene brez uporabe moči
 • tehnika z leseno palico (jo)
 • tehnikah z lesenim mečem (bokken)
 • tehnike z lesenim nožem (tanto)
 • Kiatsu masažo

Otroci

Kiaikido za otroke

Otroci so odraz naše družbe v prihodnosti. To v kakšne osebe bodo zrasli je odvisna prihodnost našega planeta.

Z razvijanjem osnovnih človeških vrednot in zakonitosti po katerih deluje celotni univerzum: iskrenosti, dobrote in tolerance otroci odraščajo v samozavestne zdrave osebnosti, ki bodo nekoč predstavljale gonilo napredka v svetu.

Starši odgovorni za razvoj svojih otrok, lahko pa jim pomagamo, da z zanimivo, zabavno in koristno vadbo Ki Aikida začnejo lažje in bolje razumevati pomen notranje mirnosti in stabilnosti, umirjenega uma ter vpliv osnovnih človeških vrednot na njihovo življenje.

Trening pri otrocih ima poudarek na vadbi z leseno palico in lesenim mečem, s čimer se že od samega začetka začne razvijati konstruktiven občutek do stvari in oseb in v življenju.

Veliko je prevalov, padcev skupaj s palico in lesenim mečem. Takšna vadba otrokom pomaga uporabo osnovnih naravnih zakonitosti v vsakdanjem življenju in konstruktivno dojemanje in razvoj otroškega svetu v katerem živijo, ki je popolnoma drugačen od sveta odraslih.

Ravno tako trening omogoča pridobiti občutek in zmožnost lastne odgovornosti in samozavesti nad svojim življenjem postavljenih na trdnih temeljih vrednot, ki omogočajo otrokom, da odrastejo v zdrave osebnosti v svetu odraslih.

Poslovni svet

Edinstvenost našega pristopa k razvoju človeških potencialov v poslovnem svetu predstavlja program vzpostavitve in ohranjanja notranje mirnosti na podlagi vrednot (iskrenosti, dobrote in tolerance) in energijskem znanju (telesnih vajah, uporabi zvoka in metodah dihanja).

Več informacij najdete na www.babarovic.com.

tl_files/SlikePovezave/BTI_logo_velik_cel.JPG

 

Individualni

Individualni pristop je namenjen posameznikom, ki želijo imeti poglobljeno individualno obravnavo pri učenju in uporabi KI principov v Ki Aikidu in vsakdanjem življenju.

Termini so po dogovoru.

 

Živite življenje z leskom v očeh

Aktivni individualni relaksacijski program z vrhunskimi trenerji z večletnimi izkušnjami.

 

Življenje je vsak trenutek dragoceno. Zakaj bi bili pod stresom!

Naši trenerji vam bodo pomagali.

 

Program je sestavljen iz energijskih in relaksacijskih vaj:

 • energijske telesne vaje
 • tehnike dihanja
 • energijska uporaba zvokov

 

Individualni program pri vas doma, v službi... za:

 • odrasle
 • otroke
 • starejše

 

Investicija:

 • 54 € / 60 min

 

Reference:

"Vadba mi služi za umiritev in boljšo zbranost, zato jo priporočam vsakomur, ne glede na starost in spol." Jože L.

"Zame je vadba efektivna telovadba v dinamičnem vzdušju. Predstavlja mi tudi sprostitev od vsakodnevnega stresa." Katarina G.

 

Kontakt:

telefon: 051 - 417 481 (Peter)

http://www.kiaikido-sola.si

e-mail: info@kiaikido-sola.si